top of page

Chlapci U15 jsou druzí (11.5.2024)

U15 - Final Four


BC Vysočina - TJ Třebíč 84:42 ✅

BC Vysočina - BK Pelhřimov 62:64 ❌


V sobotu čekaly na hráče našeho družstva U15 poslední zápasy sezóny, kdy jsme se nejprve střetli s domácími pořadateli TJ Třebíč a následně ve finále jsme se utkali v dalším derby se Sojkami Pelhřimov.


Ale popořádku. V semifinálovém utkání s domácími jsme v 1. poločase nedokázali hrát naši hru, přizpůsobili jsme se a to nám moc nevyhovovalo. Odpor soupeře jsme zlomili až ve druhé půli, kdy soupeři už docházely síly, poněvadž hrál celý zápas pouze v sedmi hráčích. Závěrečná čtvrtina se už jen dohrávala a klíčové hráče jsme šetřili na finále.


Ve druhém semifinále vyhráli Sojky nad Dubňany a bylo jasné, že naším soupeřem ve finále budou Sojky, tedy další rival a regionální derby. Hrál se parádní basketbal. Rychlý, agresivní, všechny diváky to v hale dostalo. Fandilo se, euforii střídal zmar, no zkrátka sešli se dvě nejlepší družstva v soutěži. Poločasový výsledek 34:33 ukazoval, že to bude pořádné drama až do konce. A také bylo. Ve 3. čtvrtině jsme šli do vedení, ale po dalších 3 minutách jsme zase prohrávali o 9 bodů. Ve 4. čtvrtině jsme už prohrávali 60:47 a zdálo se být rozhodnuto. Pelhřimov už celý druhý poločas hrál zónu a my ne a ne najít recept na překonání. Když nevíš co, přidej víc. Naši celoplošnou obranu jsme ještě zagresivnili, soupeři docházely síly a najednou jsme byli opět v zápase. Ten vyvrcholil dramatickou koncovkou. 14 vteřin před koncem za stavu 64:62 pro Pelhřimov jsme získali míč a řekli jsme si, že vítěz bere vše. Vsadili jsme na trojku, která bohužel obroučkou nepropadla. Sojky byly šťastnější a zvítězily. Ovšem my truchlit nemusíme. V letošní sezóně jsme udělali obrovský pokrok v naší hře a právě takové zápasy nás dále zlepšují.


Klukům a fanouškům děkuji za krásnou sezónu. Hlavně Láďovi Královi moc děkuji za podporu a spolutrénování. Také děkuji rodičům, kteří s námi pravidelně jezdili na zápasy, protože bez nich to nejde. Už teď se těším na další sezónu.

























Comments

Couldn’t Load Comments
It looks like there was a technical problem. Try reconnecting or refreshing the page.
bottom of page